https://www.gemeente-oldambt.nl/in-oldambt/news/inventarisatie-karakteristieke-panden-voor-de-kernen-van-beerta-finsterwolde

De gemeente Oldambt is bezig om karakteristieke panden in Oldambt te inventariseren. Dat begon enkele jaren geleden in het buitengebied, nu gaan we aan de slag met de kernen van Beerta, Finsterwolde, Drieborg, Heiligerlee, Westerlee en Hamdijk. Graag willen we hierbij via werkgroepen inwoners, belanghebbenden, geïnteresseerden en vertegenwoordigers van lokale (historische) verenigingen en stichtingen betrekken.

Beerta, Finsterwolde, Drieborg, Heiligerlee, Westerlee en Hamdijk

De gemeente gaat nu aan de slag met facetbestemmingsplan voor het opnemen van een regeling voor karakteristieke en beeldbepalende panden in de kernen van Beerta, Finsterwolde, Drieborg, Heiligerlee, Westerlee en Hamdijk. In dat kader gaan we de karakteristieke objecten in deze gebieden inventariseren. Dat wordt gedaan in samenwerking met adviesbureau Libau, met de inbreng van lokale (historische) verenigingen en met betrokken inwoners en andere belanghebbenden.

Voor deze kernen zullen 3 werkgroepen worden georganiseerd:

  • Beerta op 29 september
  • Finsterwolde, Drieborg, Hamdijk (Bad Nieuweschans) op 30 september
  • Heiligerlee en Westerlee (1 bijeenkomst op 1 oktober) te bespreken.

Aanmelden voor de werkgroep

Wilt u zich aanmelden voor een werkgroep van één van de kernen Beerta, Finsterwolde, Drieborg, Heiligerlee, Westerlee en Hamdijk, of wilt u aanvullende informatie, neem dan contact op met Reina Boels-Feikens, projectleider agrarische erfgoed en karakteristieke panden bij de gemeente Oldambt via het telefoonnummer 0597 48 20 00 of e-mail info@gemeente-oldambt.nl.

U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 18 september 2020 voor deze werkgroepen aanmelden.

Geef een reactie