nu al te zien op de website van de VPRO : Documentaire over de geschiedenis van het communisme in het dorp Finsterwolde in Noordoost-Groningen. Met oa interviews over de betekenis van het communisme, de verhoudingen tussen hereboeren en landarbeiders vroeger en nu, de landarbeidersstaking in 1929, de politieke meerderheid van de CPN vanaf 1935, burgemeester Harm Tuin, het verzet tegen de verhoging van de gasprijzen in 1984, GroenLinks en de toekomst van het communisme. https://www.vpro.nl/speel~WO_VPRO_042571~vara-1991-43min-lenin-in-finsterwolde~.html

Op zondag 11 oktober om 10.00 uur een live radioprogramma over Finsterwolde, OVT, opgenomen in Party Centrum Finnewold.

De radio opname zal hier plaatsvinden en live vanaf 10.00 uur worden uitgezonden. 
Mensen die hierbij aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden bij de VPRO. I.v.m. de Corona maatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Nog een andere film over Finsterwolde uit die tijd, door de VPRO: https://www.youtube.com/watch?v=LARkak-62KA

Geef een reactie