‘Ze denken in Den Haag dat we domme boeren zijn’

Aardbevingsellende en proteststemmen in Groningen

Radicaal-rechts is populair in het ooit zo communistische Oost-Groningen. Daaraan ligt grote frustratie ten grondslag. Door de kloof tussen arm en rijk? De politiek blinkt uit in onvermogen. ‘In Den Haag schuddebuiken ze van het lachen: heb je weer zo’n gemeente uit Oost-Groningen.’

De Groene: https://www.groene.nl/artikel/ze-denken-in-den-haag-dat-we-domme-boeren-zijn

Een gedachte over “Oost Groningen in het Nieuws: artikel in De Groene Amsterdammer:

  1. Als inwoner van Noord Europa is mijn zichtveld ruimer dan 170 ha. Daar kijk ik letterlijk overheen, dat ik daarmee het predicaat buitenstaander verwerf is bij heel veel dorpsgenoten het geval. Het teken van de provinciaal is mij niet gegeven en als querulant heb ik het dorpsbericht nog niet bereikt. Misschien bij deze.

Geef een reactie