Amendement VCP over het voorkomen van sloop sociale huurwoningen aangenomen.

https://www.westerwoldeactueel.nl/2021/06/30/amendement-vcp-over-het-voorkomen-van-sloop-sociale-huurwoningen-aangenomen/

30 juni 2021 – 12:15 – CG – Gemeente Oldambt

OLDAMBT – Het door de VCP ingediende amendement waarin is vastgelegd dat er in principe in de gemeente Oldambt geen medewerking aan sloop wordt is gisteravond aangenomen.

Op 29 juni 2021 heeft de gemeenteraad van Oldambt het programma wonen 2021-2026 vastgesteld. In dit programma zijn afspraken gemaakt over nieuwbouw in Oldambt zoals de bouw van 850 nieuwe woningen. In het programma wonen werd ook voorgesteld om 200 woningen te slopen.

Bij huurders en organisaties ontstond onrust hierover, omdat sloop zou leiden tot het verlies van sociale huurwoningen, en nieuwbouw veel duurder wordt, zodat voor bewoners met lage inkomens er een nog veel groter tekort aan betaalbare woningen zou ontstaan.

De VCP heeft onderstaand amendement ingediend, waarin is vastgelegd dat er in principe geen medewerking aan sloop wordt verleend en dat dit alleen onder strikte voorwaarden zoals draagvlak onder de desbetreffende bewoners en een participatieplan is toegestaan.

Dit amendement is met 12 stemmen voor en 10 stemmen tegen aangenomen.

Naast VCP werd het amendement gesteund door Partij voor het Noorden, Gemeentebelangen Oldambt, SP en Oldambt Actief.

Daphna Brekveld

Bewoners Organisatie Oldambt

Geef een reactie