RTV Noord: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/893369/megazonnepark-van-ommelander-ziekenhuis-en-powerfield-komt-er-niet-update

Het plan voor een megazonnepark tussen Winschoten en Bad Nieuweschans kan de prullenbak in. De gemeenteraad van Oldambt heeft zwart op wit gezet dat in de Ulsderpolder geen zonnepanelen neergelegd mogen worden. Daar zou het park moeten verrijzen

Rood kruis

Maar dat plan is mislukt. De gemeenteraad heeft bepaald waar wel en waar geen zonneparken mogen komen. De Dollardpolders blijven hoe dan ook vrij van panelen, dat geldt ook voor de Ulsderpolder. Dat is de plek waar het megazonnepark zou moeten komen. Op een kaartje van de gemeente is op die plek een rood kruis te zien

Wat dat precies betekent, is nog even de vraag. Het is in elk geval niet zo dat PowerField met precies dit plan bij een andere gemeente aanklopt. Het OZG staat namelijk in de gemeente Oldambt. ‘De focus blijft wat dit betreft liggen op Oldambt. Misschien dat er na de verkiezingen van maart partijen zitten die dit plan wel zien zitten.’

Geef een reactie