Interessant initiatief in Zeeland: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14403446/elk-dorp-een-eigen-boomgaard-het-liefst-willen-alle-dorpen-er-morgen-een

Dit zou ook een idee kunnen zijn voor de dorpen in Groningen, zeker in het Oldambt.

Over twee jaar moet het zover zijn. Dan heeft iedere dorp op Schouwen-Duiveland een eigen boomgaard. Beheerd en onderhouden door dorpsbewoners zelf. De eerste van in totaal zestien boomgaarden werd vandaag geplant in Ellemeet.

bomenplanten in Zeeland

Oude fruitsoorten

Het idee voor de boomgaarden is afkomstig van Landschapsbeheer Zeeland. Die heeft de droom om ieder dorp in Zeeland te voorzien van een eigen boomgaard, met alleen oude bijna uitgestorven fruitsoorten (hoogstamfruitbomen). Daarnaast moeten de boomgaarden de biodiversiteit bevorderen en insecten als bijen een steuntje in de rug geven. De wens om heel Zeeland te voorzien is op een laag pitje gezet, maar Schouwen-Duiveland is een mooi begin.

3 gedachten over “Elk dorp een eigen boomgaard

Geef een reactie