Dvh Noorden: Gemeenteraad Oldambt wil mening bevolking horen over welke sportaccommodaties moeten sluiten en welke niet

De gemeente Oldambt wil met de sluiting van zwembad(en) en sporthal(len) een noodzakelijke structurele bezuiniging van een half miljoen euro realiseren. Hoe die bezuiniging er precies uit zal zien is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Na verkennende gesprekken met de gemeenteraad is er veel onrust ontstaan. Wethouder Erich Wünker betreurt dat. Volgens hem is er nog niets definitief. Lees meer over Oldambt 

„Wij vinden het heel vervelend dat dit zo is gelopen. Vooral omdat we heel goed snappen hoe dit mensen van dichtbij raakt. In de eerste plaats natuurlijk het personeel en de gebruikers van zwembad en sporthal De Hardenberg. Voor hen spijt het ons bijzonder dat zij nu in deze onzekerheid zijn beland.” 

Volgens Wünker is het lastige dat de gemeente nog niet kan spreken over oplossingen of vooruitzichten op langere termijn omdat nog niet precies bekend is hoe de besluitvorming uitpakt. „Wat ik wel weet is dat we het proces zorgvuldig willen vervolgen. De afgelopen periode is er op ambtelijk niveau met allerlei personen en partijen gesproken, in de aanloop naar het collegeadvies. Daarnaast wil de raad graag de mening van inwoners horen over de voorgenomen bezuinigingen, alvorens tot besluitvorming over te gaan.” 

Beeldvormende raadsbijeenkomst op 7 september 

De beeldvormende raadsbijeenkomst over de voorgenomen bezuiniging op de zwembad(en) en sporthal(len) staat voor woensdag 7 september gepland. Locatie en tijdstip worden nog nader bekend gemaakt. Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen van dit besluit wil de gemeenteraad tijdens die raadsbijeenkomst zoveel mogelijk mensen aan het woord laten. 

Inspreker 

Wie zijn zegje wil doen kan zich tot en met maandag 5 september aanmelden via  griffie@gemeente-oldambt.nl. Iedereen die zich als inspreker aanmeldt voordat het college een besluit over het raadsvoorstel heeft genomen, krijgt het raadsvoorstel ongeveer 14 dagen voor de bijeenkomst digitaal toegestuurd. Insprekers die zich later melden, kunnen op verzoek ook alsnog het raadsvoorstel digitaal toegezonden krijgen. Ook kan informeel worden gesproken met de raadsleden. 

Na de beeldvormende raadsbijeenkomst vindt er nog een raadsvergadering met oordeelsvormend blok en besluitvormend blok plaats. Afhankelijk van de resultaten van 7 september kunnen er eventueel nog tussenstappen worden ingebouwd. 

Verschillende opties om deze bezuiniging te realiseren 

Het college van burgemeester en wethouders neemt eind augustus een besluit over het voorstel dat zij aan de gemeenteraad gaat doen over de invulling van de bezuiniging van een half miljoen euro op sport. Er zijn verschillende opties om deze bezuiniging te realiseren. Sluiting van  mfc De Hardenberg (zwembad en sporthal) is een van deze opties. 

5 gedachten over “Gemeenteraad Oldambt wil mening bevolking horen over sportvelden

Geef een reactie