Zoals velen van jullie ondertussen waarschijnlijk wel gehoord hebben, speelt de gemeente Oldambt met plannen om het zwembad de Hardenberg te sluiten in verband met bezuinigingen.  Wij, het dorp en omgeving, zijn tegen de sluiting van het zwembad. Dit zou een hard gemis zijn voor iedereen die hier met volle plezier gebruik van maken. 

Er zijn veel kinderen die hier zwemlessen volgen, en wanneer de gemeente dit wegneemt is er een flinke achterstand voor deze kinderen met betrekking  tot de zwemvaardigheden. 

Tevens zullen wachttijden voor de zwemlessen alleen maar langer worden omdat ze achteraan moeten sluiten bij zwembaden in de omgeving.  Naast de kinderen, is dit ook een ideale locatie voor volwassenen die graag in beweging willen blijven, maar niet in de mogelijkheid zijn om naar een andere locatie toe te reizen. 

Bovendien zorgen het warme badwater en de stoellift in het zwembad ervoor dat speciaal mensen met een spierziekte hier goed terecht kunnen en zich hier met recht kunnen ontspannen. Als de gemeente dit zwembad sluit, zorgt de gemeente er daarmee ook voor dat er veel mensen niet meer de gelegenheid hebben om nog te kunnen zwemmen. 

De gemeente Oldambt zegt dat ze sport en beweging ondersteunt, maar laat dit niet blijken door de plannen van bezuinigingen op het zwembad de Hardenberg.

Wij, het dorp Finsterwolde en omgeving, hebben uw steun nodig! Deel dit bericht alstublieft! 

De petitie is hard nodig, en daar hebben wij uw steun voor nodig.

Met hartelijke dank en groet,

Henriëtte Sabajo-Hagg, 

Voorzitter Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde.

10 gedachten over “29 juli 2022 11.00 uur overhandiging petitie voor behoud van het zwembad de Hardenberg

  1. Pingback: poker online
  2. Pingback: singulair price

Geef een reactie