C.G. Wiegersweg Voormalige Marechaussee kazerne

De gemeente Oldambt gaat alle straatnaamborden die zijn vernoemd naar verzetsmensen vervangen en voorzien van een ondertitel. In totaal gaat het om 28 straatnamen. Deze zijn te vinden in Bad
Nieuweschans, Beerta, Drieborg, Finsterwolde, Midwolda, Nieuwolda en Winschoten. De straatnamen
herinneren aan de vele mensen die actief waren in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Het initiatief voor dit project komt van Cees Stolk. Tijdens de dodenherdenking van afgelopen jaar in Nieuwolda hield Cees Stolk, oud-journalist en schrijver van het boek Dorp in oorlogstijd, een toespraak.
Hierbij riep hij de gemeente Oldambt op om ondertitels toe te voegen aan de straatnamen die vernoemd zijn naar verzetsmensen om zo extra duiding te geven aan hun rol in de Tweede Wereldoorlog. Zijn oproep heeft nu geresulteerd in dit project.

Onthulling
Het eerste straatnaambord dat onthuld gaat worden is de C.G. Wiegersweg in Finsterwolde. Deze straat is vernoemd naar Cornelis Gerrit Wiegers. Hij was opperwachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee in Finsterwolde en hij speelde een grote rol in het verzet.
Middels deze brief wil ik u van harte uitnodigen om de onthulling van dit straatnaambord bij te wonen. De onthulling vindt plaats op donderdag 4 mei van 14.00 tot 15.00 uur bij de voormalige marechausseekazerne aan de C.G. Wiegersweg 33 in Finsterwolde.

19 gedachten over “4 mei: Onthulling straatnaambord C.G. Wiegersweg Finsterwolde

  1. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to trade methods with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

  2. Excellent blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any ideas? Kudos!

  3. Ищете увлекательную игру на деньги? Лаки Джет – ваш выбор для быстрого адреналина и возможности пополнить кошелек. Пройдите регистрацию на 1win и начните играть уже сейчас!

  4. I blog frequently and I genuinely appreciate your content. The article has really peaked my interest. I will bookmark your website and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

Geef een reactie