C.G. Wiegers werd geboren op 7 december 1894 in Groningen. Hij was adjudant bij de Koninklijke Marechaussee, wonende te Finsterwolde. 

In 1944 is hij aangesteld als Compagnies –Commandant van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten voor het Oldambt.
Tijdens de Tweede wereldoorlog zat hij in het verzet. Op 20 februari 1945 is hij door de SD (Sicherheits Dienst) opgepakt en naar het Scholtenhuis in Groningen gebracht. Op 8 april 1945 is hij met negen medegevangenen door de SD in de bossen van Anloo met een nekschot vermoord.
C.G. Wiegers is na de oorlog met militaire eer begraven op de Zuiderbegraafplaats in Groningen.

Screenshot

9 gedachten over “C.G.Wiegers

  1. Hey there I am so grateful I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome job.

Geef een reactie