Verkeersmaatregelen C.G. Wiegersweg  Finsterwolde
De werkgroep voor de Wiegersweg heeft een plan uitgewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren.
De bewoners betalen en onderhouden de bloembakken zelf, de gemeente had geen geld beschikbaar hiervoor.      
Zomer 2019 zijn de bakken geplaatst.

een bloembak, kort na plaatsing al kapotgereden

Goldhoorn : het wegonderhoud van de Goldhoorn is buitengewoon slecht. Door de kapotgereden bermen, met veel modder en waterplassen is een heel gevaarlijke situatie ontstaan. De weg is daar een meter te smal zodat auto’s en vrachtauto’s bij tegenliggers de berm in moeten. Steeds opnieuw wordt de berm weer ernstig kapotgereden door de zware vrachtwagens tijdens de bietencampagne. In het Oostwoldse deel zitten forse kuilen en scheuren, buitengewoon gevaarlijk!

in najaar 2021 is er een gesprek geweest met wethouder en gemeente ambtenaar, waar bleek dat nog geen directe aanpak mogelijk was, vooral om financiĆ«le redenen….

mei 2022 zijn de kapotgereden bermen provisorisch gevuld met aarde, hopelijk helpt het enige tijd, maar helaas zullen de bermen binnenkort wel weer kapotgereden worden. Een echte verharding met grastegels of asfaltverbreding is nog steeds dringend gewenst.

Grote landbouwmachines passen niet meer op onze wegen!! We pleiten al lang voor een rondweg, zoals in de omliggende dorpen al bestaat.

Deze zomer gezien op de Wiegersweg!