Uitnodiging maandag 21 augustus tiener-activiteit! Leuk voor uw kinderen of kleinkinderen! DELEN?! GRAAG!! 👌😊👍💕

Dit is de aanloop naar de Jeugd-enquête vanaf 21 augustus 2023. Dus delen maar!!
We zijn op speurtocht naar alle tieners in Finnewold en omgeving!
Helpt u ons mee hen te vinden?!

SPEURTOCHT NAAR DE TIENERS VAN FINSTERWOLDE E.O. START OP 21 AUGUSTUS 2023. ZOVEEL MOGELIJK DELEN! DOOR DE QR-CODE IN TE SCANNEN KUNNEN TIENERS MEEDOEN AAN DE JEUGD-ENQUETE. Zo horen we wie en waar ze zijn en wat ze leuk vinden om samen te doen de komende jaren…! doe jij ook mee?! Delen maar!!

Woensdag 12 juli vanaf 20 uur is de raadsvergadering over de sportambitie van Oldambt, in Halte Democratie. Stichting MFC de Hardenberg heeft al toezeggingen ontvangen van het college voor verduurzaming van MFC de Hardenberg. Voor de verenigingen blijft het wel nog spannend wat er wordt beslist door de gemeenteraad. Dat is agendapunt 8. De raadsvergadering is online te volgen.

————————————————————————————————————-

Zorg dat je er bij bent op zondag 11 juni in het Harm Luppenspark in de verzetsheldenbuurt, van 13-17 uur !

(VOOR WIE WIL MEEHELPEN MET DE ORGANISATIE GRAAG MELDEN BIJ IDE VAN DER MOLEN, TER PLEKKE AANWEZIG.)

GEEF JE KIDS EN KLEINKINDEREN OP EN DOE LEKKER MEE MET DIT SPECTAKEL, HULP IS ALTIJD WELKOM!! (MELDEN BIJ IDE)

GEDICHTENHUISJES IN FINSTERWOLDE

vanaf woensdag 31 mei om 10 uur worden ze neergezet in het perceel van H.E. Waalkens aan de Westbaan.

Op woensdag 31 mei 2023 om 10:00 uur worden de gedichtenhuisjes neergezet op het perceel van Harm Evert Waalkens, ten noorden grenzend aan de bosrand bij de H.J. Siemonsstraat in Finsterwolde. Het perceel is bereikbaar via een voetbrug vanaf de Westbaan. De gedichtenhuisjes blijven de hele maand juni staan op het perceel.

Gedichtenhuisjes zijn een bedenksel van Sjoerd Visser uit Sellingen. Hij merkte dat niemand zijn gedichten las en dat zijn gedichten er dus als daklozen bijstonden. Hij gaf hen een huis, timmerde een houten vogelhuisje zonder voorwand en plakte zijn gedicht daar in. Het huisje schroefde hij vast op een ijzeren poot van 1,80 meter. Die steek je 30 cm. de grond in en het gedichtenhuisje staat op ooghoogte, zodat iedereen het gedicht lezen kan.

Sjoerd vroeg andere dichters om mee te doen met het huisjesproject. Het werden ongeveer 30 dichters en ongeveer 65 gedichtenhuisjes, die vaak ook worden versierd of in allerlei kleuren beschilderd. De gedichten zijn zowel in het Nederlands als in het Gronings. Ze reisden de afgelopen jaren rond in Oost-Groningen en waren al eerder op andere locaties te zien. Nu dus in Finsterwolde, op het perceel van Harm Evert Waalkens.

Vanaf de Westbaan zie je de huisjes in een kring staan rondom de uitzichtbult met zitbankje. Vanaf de bult leidt het lint van gedichtenhuisjes je langs de sloot verder over het perceel, tot aan de Kikkerpoel waar ze ook weer in een kring omheen staan.

Het perceel van Harm Evert Waalkens is de laatste locatie van de gedichtenhuisjes. Een aantal huisjes komt nog een paar dagen te staan op het Pagefestival in Stadskanaal. In juli 2023 wordt het huisjesproject afgerond, dichters mogen hun huisjes terughalen en enkele huisjes worden blijvend geadopteerd door de Porrepoele bij Alteveer, ze krijgen daar een plekje in de tuin.

PLATTEGROND GEDICHTENHUISJES WESTBAAN FINSTERWOLDE
GEEF JE OP VOOR DE ACHTSTE EDITIE VAN DE TJAMMELOOP 2023. STARTTIJDEN NAVRAGEN BIJ DE ORGANISATIE,
WELLICHT OOK AFHANKELIJK WAARVOOR JE KIEST OM TE GAAN DOEN…. SUCCES!!

Let op! Woensdagavond 17 mei is de kick-off vrijwilligersavond voor MFC de Hardenberg ! Dus: om 19 uur aanmelden in het sportcafé van MFC de Hardenberg!

De DONEERACTIE blijft belangrijker dan ooit en toont ons DRAAGVLAK en daarmee de MOGELIJKE FONDSEN en SUBSIDIES!! De teller staat op 23.000, hartelijk dank voor uw gift(en)!

DEZE ACTIE BLIJFT NODIG EN EEN GEWONE OVERSCHRIJVING OP NL71 RBRB 8837220421 TNV MFC DE HARDENBERG MAG NATUURLIJK OOK!! HARTELIJK DANK VOOR UW GIFT! MEDE NAMENS ALLE GEBRUIKERS VAN DE HARDENBERG…

Woensdagavond 10 mei Algemene Leden Vergadering, aanvang 20 uur in Partycentrum Finnewold, Hoofdweg 110, Finsterwolde – komt allen!!- Nieuwe leden ook welkom, om in te schrijven graag 15 minuten tevoren melden. Graag tot dan!

4 mei 2023: Onthulling straatnaambord C.G.Wiegersweg

De gemeente Oldambt gaat alle straatnaamborden die zijn vernoemd naar verzetsmensen vervangen en voorzien van een ondertitel.

Onthulling
Het eerste straatnaambord dat onthuld gaat worden is de C.G. Wiegersweg in Finsterwolde. Deze straat is vernoemd naar Cornelis Gerrit Wiegers. Hij was opperwachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee in Finsterwolde en hij speelde een grote rol in het verzet.
Middels deze brief wil ik u van harte uitnodigen om de onthulling van dit straatnaambord bij te wonen. De onthulling vindt plaats op donderdag 4 mei van 14.00 tot 15.00 uur bij de voormalige
marechausseekazerne aan de C.G. Wiegersweg 33 in Finsterwolde.

Uitnodiging dinsdag 21 maart 20 – 21.30 uur in Theetuin Goldhoorn, Goldhoorn 4, Finsterwolde: afscheid nemen van het oude bestuur op symbolische wijze.

Het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde Nodigt bij deze al haar leden uit voor een bijéénkomst Waarin we afscheid nemen van het oude bestuur

Agenda

  1. Afscheid van het oude bestuur
  2. Inleiding nieuwe fase van onze Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde
  3. Afsluiting: Hapjes en twee drankjes

Bij voorkeur tevoren aanmelden via info@dorpsbelangen-finsterwolde.nl Of via aanmeld strook onder aan de uitnodiging die via mail naar u is toegezonden. De strook kunt u inleveren bij het secretariaat: Anne Frankweg 15 9684BR Finsterwolde

Met vriendelijke groet Henriëtte Sabajo-Hagg voorzitter Petra Klamer Secretariaat Joep Trijbels penningmeester

Locatie van de bijéénkomst is: Theetuin en B&B Goldhoorn Goldhoorn 4, 9684 XR Finsterwolde Inloop vanaf ca.19.45 uur, Aanvang 20 uur.

Dinsdag 17 januari om 16 uur zal in het sportcafé van MFC De Hardenberg een Intentieverklaring worden ondertekend door de burgemeester van de gemeente Oldambt en de voorzitter van Stichting MFC De Hardenberg.